Solgar Calcium Citrate + Vitamin D3, 120 tableta

Solgar Calcium Citrate + Vitamin D3, 120 tableta

39,50 KM

Solgar Calcium Citrate + Vitamin D3, 120 tableta

39,50 KM

Kalcijum citrat s brzim rastvaranjem, u manje od 15 minuta.

  • neophodan je za pravilan rad koštanog, nervnog i mišićnog tkiva
  • citratni oblik osigurava maksimalnu apsorpciju i iskoristljivost
  • vitamin D neophodan je za apsorpciju i iskorištavanje kalcijuma i fosfora, te normalnu mineralizaciju kostiju

Kalcijum u obliku kalcijum citrata postiže najbolju iskoristljivost u organizmu, a uz dodatak vitamina D zadovoljava dnevne potrebe kod osoba s poremećajima mineralizacije kostiju. Kalcijum je mineral neophodan za niz vitalnih procesa u organizmu. Najvećim se dijelom (99%) nalazi u koštanom sistemu. Izuzetno je važan adekvatan unos kalcijuma u dječjoj dobi, za vrijeme rasta, ali i kasnije, posebno kod žena. Nedostatak kalcijuma može dovesti do smanjene gustoće kostiju – osteopenije i osteoporoze. Osim toga, kalcijum je važan za kontraktilnost poprečno-prugaste i glatke muskulature, učestvuje u regulaciji propustljivosti ćelijske membrane, pospješuje zgrušavanje krvi te ima izražen učinak na centralni nervni sistem i otpuštanje neurotransmitera u sinapsama.
Vitamin D je neophodan za ravnotežu kalcijuma i fosfata u organizmu te za rast i mineralizaciju kostiju i zuba. Zato je posebno važan u dječjoj dobi. Zajedno s kalcijumom koristi se u prevenciji i liječenju osteoporoze. Ima povoljan učinak i na imunološki sistem.
Kalcijum citrat plus vitamin D tablete po svom su obliku jedinstveni proizvod na tržištu.

  • pogodno za vegane
  • bez šećera, soli i skroba.

Proizvod ne sadrži kvasac, pšenicu, soju, gluten ni mliječne sastojke te je formulisan bez upotrebe konzervansa, vještačkih aroma ili boja.

Naslov

Go to Top