Solgar B-kompleks s vitaminom C, 100 tableta

Solgar B-kompleks s vitaminom C, 100 tableta

57,50 KM

Solgar B-kompleks s vitaminom C, 100 tableta

57,50 KM

Izvrsna „anti-stres” kombinacija. Potpun spektar vitamina B kompleksa i vitamina C za optimalan metabolizam ugljenih hidrata, masti i proteina, te stvaranje energije. Podrška nervnom sistemu, neurološkim funkcijama i toleranciji stresa.
Vitamini B grupe imaju važnu ulogu u metaboličkim procesima i u procesima u samim ćelijama. Vitamin B1 utiče na rad centralnog nervnog sistema. Vitamin B2 važan je za metabolizam masti, ugljenih hidrata i proteina te za iskorištavanje energije iz hrane. Vitamin B3 koristi se u adjuvantnoj terapiji bolesti kardiovaskularnog sistema i hiperlipidemije koja ne reaguje na dijetu ili smanjenje težine. Nedostatak vitamina B6 primjećuje se na koži i nervnom sistemu, a nedostatak vitamina B12 uzrokuje smanjenje sinteze DNK, posebno u tkivima kod kojih se ćelije brzo dijele npr. hematopoetski i probavni sistem. Folna kiselina je važna za razvoj tkiva i organskih sistema, prvenstveno nervnog, te DNK i RNK. Potreba za folnom kiselinom posebno je izražena u trudnoći. U svom aktivnom obliku, folna kiselina predstavlja osnovu za sintezu neurotransmitera odgovornih za niz kognitivnih procesa (pažnja, pamćenje…) te stabilizaciju raspoloženja. Dodatak vitamina C pospješuje cijepanje proteina na manje aminokiseline te njihovo iskorištavanje za izgradnju proteinskih struktura unutar ćelija. Pantotenska kiselina pretvara u CoA, esencijalni koenzim za produkciju energije (Krebsov ciklus), metaboličke procese te sintezu masnih kiselina, hormona, hemoglobina itd. Smanjuje nivo holesterola, LDL-a, triglicerida i podiže nivo HDL-a.

  • pogodno za vegane
  • bez šećera, soli i skroba

Proizvod ne sadrži kukuruz, kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mliječne sastojke te je formulisan bez upotrebe vještačkih konzervansa, aroma ili boja.

Upotreba: 1-2 tablete na dan uz obrok.

Naslov

Go to Top