Solgar Astaksantin 5 mg, 30 kapsula ROK:08/2024

Solgar Astaksantin 5 mg, 30 kapsula ROK:08/2024

22,90 KM

50% Off

Solgar Astaksantin 5 mg, 30 kapsula ROK:08/2024

22,90 KM

50% Off

Astaksantin izoliran iz alge Haematococcus pluvialis koja je bogat izvor karotenoida
Ne sadržava šećer, sol i škrob

SOLGAR ASTAKSANTIN 5 mg sadržava astaksantin, pigment iz skupine karotenoida.

Karotenoidi, uključujući beta-karoten, su prirodno prisutni u tamno narančastom i zelenom voću i povrću. Astaksantin daje crveno-narančastu boju jastogu, lososu i nekim algama.

Ako prehrana ne uključuje širok spektar voća i povrća, korisna je suplementacija kako bi se postigle odgovarajuće razine karotenoida.

SOLGAR ASTAKSANTIN 5 mg sadržava astaksantin iz alge Haematococcus Pluvialis.

Astaksantin je jedan od više od 700 karotenoida kojih ima u prirodi. Pripada skupini zvanoj ksantofili. Beta-karoten je prekursor vitamina A, a ksantofili se ne mogu pretvoriti u vitamin A. Prema in vitro studijama astaksantin ima veće antioksidativno djelovanje nego ostali karotenoidi. Istraživanja su pokazala da može biti 550 puta snažniji od vitamina E. Preporuča kao osnovna antioksidativna formula tokom cijele godine, a posebno u periodu pojačanog izlaganja suncu te kod problema sa zglobovima i vidom. Proizvod ne sadrži kukuruz, kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe umjetnih konzervansa, aroma ili boja.

Svi Solgar® proizvodi imaju “Zlatni standard” za izvrsnost. Proizvedeni su koristeći se prirodnim izvorima i inovacijama od 1947. godine. Solgar® je idealna suplementacija za dobro zdravlje.

NAČIN UPOTREBE: 1 kapsula dnevno,uz obrok.

Naslov

Go to Top