Rolly multivitamin sirup, 150ml Pharmamed

Rolly multivitamin sirup, 150ml Pharmamed

13,40 KM

Rolly multivitamin sirup, 150ml Pharmamed

13,40 KM

Rolly multivitaminski sirup sadrži 11 vitamina, 3 minerala i obogaćen je matičnom mliječi.Preporučuje se djeci za pravilan rast i razvoj,jačanje imunog sistema,djeci sa smanjenim apetitom.

Rolly multivitaminski sirup sadrži mješavinu, vitamina, minerala i esencijalnih oligoelemenata i pomaže da se nadoknadi njihov nedostatak kod djece. Rolly multivitaminski sirup pomaže u očuvanju zdravlja i vitalnosti djece. Pored vitamina, minerala i oligoelemenata sadrži i matičnu mliječ koja ojačava imuni sistem djeteta i čuva ga na visokom nivou tokom cijele godine.

Vitamini igraju važnu ulogu u razvoju organizma i doprinose fizičkom i mentalnom zdravlju djece.Dodatno matična mliječ doprinosi očuvanju funkcije imunološkog sistema.

Rolly multivitaminski sirup se preporučuje djeci:

  • za normalan rast i razvoj organizma,
  • za poboljšanje i zaštitu imunog sistema,
  • djeci sa smanjenim apetitom i simptomima kao što su pospanost u školi, iscrpljenost i razdražljivost u večernjim satima,
  • kao dodatak antibiotskom liječenju,
  • kao dijetetski nadomijestak vitamina i minerala naročito djeci tokom zime i proljeća.

Vitamini i minerali su materije neophodne za pravilno funkcionisanje organizma. Vitamini A i E su liposolubilni vitamini i oni igraju važnu ulogu u jačanju vida, zdravlja kože kao i zaštite lipidnih dijelova ćelije od slobodnih radikala. Hidrosolubilni vitamini B1, B2, B6, B12, folna kiselina, niacin i vitamin C su esencijalni i uključeni su u mnoge aktivnosti organizma kao što je proizvodnja energije na ćelijskom nivou, biosinteza enzima i hormona, imunološka reakcija te zaštita hidrofilnih dijelova ćelije od slobodnih radikala. Vitamin C potpomaže apsorpciju željeza i sudjeluje u mnogim oksido-redukcijskim procesima u organizmu. Minerali u tijelu obavljaju funkcije kao što su jačanje kostju i zuba, služe kao gradivni elementi organa i mišića, krvi, nerava i drugih organskih tkiva, aktiviraju enzimatski sistem, učestvuju u održavanju acidobazne ravnoteže, učestvuju u komunikaciji nervnog sistema, u metaboličkim reakcijama itd.

Sastav: Rolly multivitaminski sirup sadrži vitamin C, E, B3, B5, B6, B1, B2, A, B9, B8, B12, kalcij, magnezij, željezo, royal jelly i aromu narandže.

Način primjene: 

Djeca starija od 3 godine uzimaju 5 ml sirupa jednom dnevno, ujutru.

Djeca starija od 5 godina uzimaju 10 ml sirupa jednom dnevno, ujutru.

Naslov

Go to Top