Psyllium ljuspice, 100g BIOfan

Psyllium ljuspice, 100g BIOfan

9,30 KM

Psyllium ljuspice, 100g BIOfan

9,30 KM

100% organski certificirani uzgoj

Gluten-free analiza izvršena u akreditovanom laboratoriju Euroinspekt iz Sarajeva.

Ispitivani uzorak odgovara kriterijima za hranu koja može nositi oznaku “ne sadrži gluten” definisana Pravilnikom o sastavu i označavanju hrane pogodne za osobe netolerantne na gluten (Sl.G. BiH 105/12). Uvid u analizu klikom na link.

Psyllium ljuspice su dobivene od sjemena indijskog trputca (latinskog naziva Plantago psyllium). Psyllium ljuskice se često koriste u fitoterapijske svrhe. Polisaharidne sluzi koje sadrži na sebe vežu vodu i imaju sposobnost povećavanja svog volumena čak do 15 puta. Koriste se i kao izvor vlakana, nemaju okus i uklapaju se u brojne kombinacije, a najčešće se konzumiraju u blendanim sokovima. Možete ih koristiti i za izradu kruha i raznih pekarskih proizvoda. Osim u zapadnjačkoj fitoterapiji, psyllium ljuskice se često koriste u ayurvedskoj i kineskoj medicini.

UPUTE ZA UPOTREBU:
1-3 čajne žličice psyllium ljuskica razmutite u jogurtu, vodi ili soku i konzumirajte odmah zbog brzog pretvaranja u želatinoznu masu. Preporučuje se odmah popiti dodatnu čašu vode i pojačati unos tekućine tijekom dana. Ukoliko koristite psyllium ljuskice za smjese za kruh, umiješajte prah izravno u tijesto da biste dobili mekšu konzistenciju. Posebno su pogodne za bezglutenske mješavine.

UPOZORENJE: Ne preporučuje se uzimanje lijekova zajedno sa psilijum ljuspicama nego u razmaku od 2-3 sata. Ne preporučuje se osobama koje imaju problema sa gutanjem, suženjem jednjaka ili bilo koju obstrukciju porbavnog sistema. Osobe koje koriste lijekove za holesterol i dijabetičari bi se trebali konsultovati sa stručnom osobom prije konzumiranja.

Naslov

Go to Top