Persen, 40 tableta

Persen, 40 tableta

12,50 KM

Persen, 40 tableta

12,50 KM

Persen® je tradicionalni biljni lijek koji se koristi za ublažavanje blagih simptoma psihičkog stresa (kao što su psihička napetost i nemir) te kao pomoć kod nesanice.

Tradicionalno je poznato da korijen valerijane i list matičnjaka  djeluju sedativno (umirujuće) i da list matičnjaka i list paprene metvice imaju koristan učinak kod blagih tegoba od strane probavnog sistema.  Poznato da kombinacija korijena valerijane, lista matičnjaka i lista paprene mente u Persen obloženim tabletama stvara umirujući učinak kod blagih stresnih stanja izazvanih zbog uznemirenosti i napetosti i da olakšavaju uspavljivanje.Područje primjene je zasnovano isključivo na iskustvu dugotrajne primjene.

Svaka Persen obložena tableta sadrži suhi  etanolno vodeni ekstrakt korijena valerijane, suhi ekstakt lista matičnjaka i suhi ekstakt lista paprene metvice

Budite posebno oprezni pri uzimanju Persena:

  • ako imate simptome žgaravice (gastroezofagealni refluks) treba da izbjegavate preparate sa listom paprene metvice, jer se tegobe mogu pogoršati.
  • ako imate kamenje u žučnoj kesi ili bilo koju drugu bolest žučne kese i žučnih i jetrenih puteva, morate biti posebno oprezni kada upotrebljavate lijekove koji sadrže pepermint.

Nema podataka o farmakološkim interakcijama Persena sa drugim lijekovima. Istovremena upotreba sa ostalim lijekovima za umirenje (npr. benzodiazepinima) se ne preporučuje i dozvoljena je samo pod ljekarskim nadzorom.

Način primjene:

  • za olakšanje blagih stresnih stanja izazvanih zbog uznemirenosti i napetosti koriste se tri  Persen obložene tablete tri puta dnevno
  • zbog nesanice koriste se tri Persen obložene tablete pola sata do sat pred spavanje.

Obložene  tablete treba popiti sa malo vode, neovisno o obroku.
Učinak Persena nastupa postepeno. Preporučuje se primjena Persena najmanje 14 dana da bi se postigao optimalni učinak.

Naslov

Go to Top