Pantenol rastvor, 100ml

Pantenol rastvor, 100ml

4,90 KM

Pantenol rastvor, 100ml

4,90 KM

Na nivou zdrave kože i kose Pantenol rastvor pomaže u očuvanju pravilne funkcije, a kod oštećene kože i kose stimuliše regeneraciju.

Pantenol rastvor primjenjuje se u tretmanu:

  • opekotina, ogrebotina i drugih povreda kože i sluzokože,
  • zapaljenja kože izazvanih prekomjernim sunčanjem ili trenjem,
  • poremećaja rasta kose: usporen rast, krhka i tanka vlas, nedovoljno pigmentisana vlas bez sjaja,
  • oštećenja kose izazvana kozmetičkim sredstvima ili kozmetičkim tretmanima: bojenjem, mini valom, sušenjem i feniranjem,
  • sprečavanja “cvjetanja” duge ili kozmetički tretirane kose.

Sastav: dekspantenol

Dekspantenol, aktivan sastojak Pantenol rastvora, pretvara se u organizmu u pantotensku kiselinu. Aktivni oblik pantotenske kiseline u tkivima je koenzim A. Koenzim A je neophodan za metabolizam ugljenih hidrata, masti i bjelančevina, sintezu steroidnih hormona i detoksikaciju nekih proizvoda metabolizma. Na nivou zdrave kože i kose ovi procesi pomažu u očuvanju pravilne funkcije, a kod oštećene kože i kose stimulišu regeneraciju.

Pakovanje: 100ml

Primjena: Pantenol rastvor primenjuje se, nerazblažen ili razblažen vodom u odnosu 1:1, za ispiranje i oblaganje povreda i promjena na koži. Pantenol rastvor primjenjuje se, razblažen vodom u odnosu 1:5, za ispiranje povreda i promjena na sluzokoži. Za tretman oštećene kose, Pantenol rastvor se, nerazblažen ili razblažen vodom u odnosu 1:1, 2 puta dnevno utrljava u vlasište.

Naslov

Go to Top