Novalac AR 400gr

Novalac AR 400gr

23,30 KM

Novalac AR 400gr

23,30 KM

Novalac AR je početna mliječna hrana za dojenčad s vraćanjem hrane od rođenja do 12.mjeseca ako ih majke ne doje.

Sadrži lako probavljivi kukuruzni škrob koji se zgušnjava tek u želucu, ne usporava probavu te smanjuje izloženost jednjaka kiselom želučanom sadržaju. Novalac AR zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčeta: obogaćeno je željezom, sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

Novalac AR početna mliječna hrana primjerena je za dojenčad s vraćanjem hrane od rođenja do navršenog 6. mjeseca ako ih majke ne doje. Novalac AR zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do navršenog 6. mjeseca.

Novalac AR se može davati bebam od 0. do 6. mjeseci, odnosno prema savjetu ljekara/pedijatra i dalje kao prije.

Vraćanje hrane (bljuckanje) ili regurgitacija

Vraćanje hrane česta je tegoba dojenčadi u prvoj godini života koja se očituje kao nehotično vraćanje majčinog mlijeka, odnosno hrane iz želuca u jednjak. Obično se javlja odmah nakon obroka (prilikom podrigivanja), a rjeđe tokom spavanja.

Kod dojenčadi s vraćanjem hrane u prehrani se preporučuje upotreba zgusnute mliječne hrane Novalac AR, koja smanjuje vraćanje hrane, a istodobno ne usporava probavu.

Novalac AR jedina je mliječna hrana koja sadrži kukuruzni škrob za optimalno zgušnjavanje hrane u želucu, čime smanjuje vraćanje hrane kod dojenčadi. Zbog kiselog želučanog pH mliječna hrana Novalac AR zgušnjava se tek u želucu, a ne u bočici, što omogućuje tekuće hranjenje dojenčeta odmah kad je mliječna hrana pripremljena.

Iako se hrana u želucu zgušnjava, ipak ne usporava probavu jer kukuruzni škrob sadrži 99% lako probavljivog amilopektina. Upotrebom mliječne hrane Novalac AR smanjuje se broj vraćanja hrane i izloženost kiselom želučanom sadržaju koji bi mogao ozlijediti sluznicu jednjaka.

Novalac AR zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčeta: obogaćeno je željezom, sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

Novalac AR dio je velike grupe proizvoda posebno prilagođenih dojenčadima pažljivo izabranim sastojcima i kontrolisanim kvalitetom. Nakon 12. mjeseca savjetujemo prelaz na mlijeko za malu djecu Novalac 3.

Sastav mliječne hrane Novalac u skladu je s evropskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani, ne sadrži genetski modifikovane organizme (GMO), a ni gluten.

Uobičajeno doziranje mliječne hrane Novalac AR

Dob (mjeseci) 0-1 1-2 2-3 3-4 4-5 5-6
Tjelesna težina (kg) 4 5 6 6,5 7 7,5
Broj obroka/dan 6–7 5 5 5 4 4
Broj mjerica za pripremu jednog obroka 3-4 4 4-5 6 6-7 6-7
Količina vode (ml) 90-120 120 120-150 180 180-210 180-210

Do vrha napunjena i do ruba poravnata priložena mjerica sadrži 4,3 g mliječne hrane Novalac AR.

Jednu mjericu otopite u 30 ml vode.

Priprema

  • Prije pripreme svakog obroka operite ruke.
  • Bočicu i poklopac s dudom prokuhajte u vodi. Neka ključa bar pet minuta.
  • Vodu za pripremu obroka prokuhajte u pokrivenom lončiću. Neka ključa bar pet minuta.
  • Vodu u lončiću ohladite na 40 °C i prelijte je u bočicu.
  • Pomoću priložene mjerice uspite u bočicu propisani broj mjerica.
  • Bočicu zatvorite i dobro promućkajte da se prašak potpuno otopi.
  • Pripremljeni obrok ohladite do mlakog (37 °C), odnosno dok na koži ne osjetite ni hladno ni toplo.

Naslov

Go to Top