Novalac Allernova AR 400g

Novalac Allernova AR 400g

35,50 KM

Novalac Allernova AR 400g

35,50 KM

Novalac Allernova AR hrana za dijetalnu prehranu dojenčadi i male djece preosjetljive na bjelančevine kravljeg mlijeka te koja imaju regurgitaciju. 0–36 mjeseci.

Allernova je hrana za posebne medicinske potrebe novorođenčadi i dojenčadi s alergijom na bjelančevine kravljeg mlijeka (0-36 mjeseci).

Allernova se može upotrebljavati kao jedina hrana do 6. mjeseca života. Nakon 6. mjeseca Allernovu prema savjetu liječnika možete upotrebljavati kao dio raznolike prehrane.
Allernova je proizvod hidroliziranoga kravljeg mlijeka (kazeina) za bolju probavu i podnošenje. Ne sadrži gluten i laktozu. Allernova zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi.

Alergija na bjelančevine kravljeg mlijeka:
-Alergija na bjelančevine kravljeg mlijeka razvija se u prvim mjesecima života. –Simptomi alergije očituju se na svim organskim sistemima, u prvoj godini prije svega na probavnom sustavu i koži.
-Liječenje preosjetljivosti na bjelančevine kravljeg mlijeka sastoji se od potpunog isključenja mliječnih bjelančevina iz prehrane dojenčadi.

Allernovu upotrebljavajte samo pod liječničkim nadzorom.
Ne upotrebljavajte je za hranjenje zdrave dojenčadi.
Allernova je kontraindicirana kod galaktozemije ili malapsorpcije glukoze i/ili galaktoze.
Sastav mliječne hrane Novalac u skladu je s europskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani.

Novalac IT 400gr, 16,40KM

Novalac IT jedina je mliječna hrana s povećanom količinom laktoze i magnezija za lakše pražnjenje crijeva i sprječavanje zatvora kod dojenčadi.

  • Omekšava stolicu i olakšava pražnjenje crijeva
  • Povećana količina laktoze djeluje prebiotički – dobra je hrana za korisne crijevne bakterije
  • Veća količina magnezija povećava pokretljivost crijeva i time olakšava pražnjenje crijeva

Novalac IT jedina je mliječna hrana s povećanom količinom laktoze i magnezija za lakše pražnjenje crijeva i sprječavanje zatvora kod dojenčadi.

Zatvor je česta probavna tegoba dojenčadi za koju je karakteristično neredovito i bolno pražnjenje crijeva zbog poremećenog rada crijeva. Kod dojenčeta govorimo o zatvoru kada ima stolicu manje od dva puta na tjedan. Stolica je tvrđa, a pražnjenje crijeva otežano.

Kod dojenčadi sa zatvorom u prehrani se preporučuje upotreba početne mliječne hrane Novalac IT.

Povećana količina laktoze ima dvostruko djelovanje: privlači vodu u debelo crijevo i tako omekšava stolicu, a istodobno ima prebiotički učinak jer kao hrana za korisne bakterije u crijevima ubrzava njihovo razmnožavanje i time volumen stolice. Laktoza u debelom crijevu fermentira u mliječnu kiselinu, koja povećava peristaltiku.

Osim toga Novalac IT ima povećanu količinu magnezija, koji privlači vodu i time omekšava stolicu, povećava volumen stolice i utječe na peristaltiku crijeva te time omogućuje češće i lakše pražnjenje crijeva.

Mliječna hrana Novalac IT zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčeta jer je obogaćena željezom, sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

Novalac IT dio je velike skupine proizvoda posebno prilagođenih dojenčadi pažljivo izabranim sastojcima i kontroliranom kakvoćom.

Uobičajeno doziranje mliječne hrane Novalac IT:

Dob dojenčeta (mjeseci) 0 1 2 3 4 5 6 +
Tjelesna masa (kg) 4 5 6 6,5 7 7,5 > 7,5
Broj obroka/dan 6–7 5 5 5 4 4 3*
Broj mjerica za pripremu jednog obroka 4 4 5 6 7 7 7
Količina vode (ml) 120 120 150 180 210 210 210

Do vrha napunjena i do ruba poravnana priložena mjerica sadrži 4,3 g mliječne hrane Novalac IT. Jednu mjericu otopite u 30 ml vode.

Način primjene:

 1. Prije pripreme svakog obroka operite ruke.
 2. Bočicu i poklopac sa dudom prokuhajte u vodi. Neka ključa bar 5 minuta.
 3. Vodu za pripremu obroka prokuhajte u pokrivenom lončiću. Neka ključa bar 5 minuta.
 4. Vodu u lončiću ohladite na 40°C i prelijte je u bočicu.
 5. Uspite u bočicu propisani broj mjerika pomoću priložene mjerice.
 6. Bočicu zatvroite i dobro promućkajte da se prašat potpuno otopi.
 7. Pripremljeni obrok ohladite do mlakog (37°C), odnosno dok na koži ne osjetite ni hladno ni toplo.

Naslov

Go to Top