MaxMedica Migralin, 60 kapsula

MaxMedica Migralin, 60 kapsula

44,20 KM

MaxMedica Migralin, 60 kapsula

44,20 KM

  • Sinergističko djelovanje 5 aktivnih sastojaka
  • Profilaktička terapija migrenskih glavobolja
  • Ublažava simptome migrene

Migralin je formuliran na bazi standardiziranih ekstrakata biljaka majčinski vratić (Tanacetum parthenium – Feverfew) i crnog bibera (Piper nigrum), magnezija, koenzima Q10 i vitamina B2. Zahvaljujući svom kompleksnom sastavu, Migralin se koristi u profilaktičkoj terapiji migrenskih glavobolja, kao i za ublažavanje simptoma migrene.
Majčinski vratić (Tanacetum parthenium – Feverfew) je višegodišnja biljka iz porodice glavočika (Asteraceae), čiji nadzemni dio predstavlja bogat izvor aktivnih sastojaka: partenolida. Prema WHO monografiji i PDR for Herbal Medicines upotreba herbe majčinskog vratića je klinički dokazana u slučajevima prevencije migrene.
Magnezij je esencijalni mineral neophodan za odvijanje svakog važnog biološkog procesa u organizmu, uključujući proizvodnju ćelijske energije, očuvanje integriteta ćelijske membrane, kontrakciju mišića, prijenos nervnog impulsa i regulaciju vaskularnog tonusa.
Piperin, aktivni princip poreklom iz biljke crni biber (Piper nigrum), je alkaloid koji karakterizira antiinflamatorno (protivupalno) djelovanje i pozitivan efekat na bioraspoloživost određenih nutrijenata (vitamina, minerala) i koenzima Q10, u organizmu.
Vitamin B2 (riboflavin) je esencijalni nutrijent koji ima ključnu ulogu u stvaranju energije, doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, normalnoj funkciji nervnog sistema, smanjenju umora i malaksalosti. Novija istraživanja pokazuju da riboflavin može pomoći u profilaksi migrenoznih napada.
Koenzim Q10 je esencijalni kofaktor u lancu transporta elektrona u mitohondrijama, učestvuje u energetskom metabolizmu i ima antioksidativnu aktivnost na nivou mitohondrija i ćelijskih membrana.

Način upotrebe: 2 kapsule dnevno.

Naslov

Go to Top