Merz Spezial kapsule za kosu, 60 kapsula

Merz Spezial kapsule za kosu, 60 kapsula

37,90 KM

Merz Spezial kapsule za kosu, 60 kapsula

37,90 KM

Vratite svojoj kosi život pažljivo odabranom kombinacijom 15 vitamina, minerala, biljnih ekstrakata i aminokiselina koje kosu hrane iznutra. Ne sadrži laktozu.

Mi žene itekako smo svjesne da lijepa, gusta i sjajna kosa doprinosi većem samopouzdanju i osjećaju privlačnosti. Kosa nije samo ogledalo zdravlja, ona je također važan dio ženskog identiteta koji potječe iz najstarijih kultura – njezin izgled znatno utječe na to kako se osjećamo u svojoj koži.

Poput kože i noktiju, i kosa treba dobiti dovoljne količine hranjivih sastojaka za svoju ljepotu i zdravlje. Ako vas zanima koje ključne tvari sadrže naše Merz Spezial Hair kapsule i kako ih koristiti za postizanje kose iz snova, čitajte dalje!

 

L-cistein

L-cistein je aminokiselina koja je jedan od glavnih gradivnih dijelova keratina, bjelančevine koja čini strukturu kose. Bez dovoljno L-cisteina za održavanje keratinskih struktura kosa će oslabiti i biti sklona pucanju. L-cistein je jedna od rijetkih aminokiselina koja može tvoriti takozvane disulfidne veze koje drže keratin na okupu, pa čak i pomaže kosi da zadrži vlagu.

Ekstrakt zelenog čaja, prosa i paprike

Ekstrakt zelenog čaja sadrži antioksidanse, a osim njih i polifenole, biljne spojeve koji potiču ponovni rast kose. Studije pokazuju da polifenoli mogu utjecati na razmnožavanje dermalnih papila koje su ključne za rast korijena kose.1

Ekstrakt prosa značajno poboljšava rast stanica u folikulima vlasi, istodobno povećavajući debljinu kolagena u folikulu vlasi. Sve to znači da proso može pospješiti rast kose, a istovremeno zadržati zdravu i jaku kosu. To je potvrđeno u kliničkoj studiji u kojoj je 91 posto žena s prekomjernim opadanjem kose primijetilo značajno smanjenje gubitka kose nakon tri mjeseca dnevnog unosa ekstrakta prosa.2

Ekstrakt paprike potiče protok krvi u folikulima vlasi, što osigurava zdraviji rast kose.

Naslov

Go to Top