Merz Spezial dražeje za kožu, kosu, nokte, 60 dražeja

Merz Spezial dražeje za kožu, kosu, nokte, 60 dražeja

37,90 KM

Merz Spezial dražeje za kožu, kosu, nokte, 60 dražeja

37,90 KM

Vodite brigu o svojoj koži, kosi i noktima savršenom kombinacijom od 13 vitamina te minerala koja ih hrani iznutra! Za svježu i zdravu kožu, sjajnu kosu i čvrste nokte!

Vitamin C

To je vitamin koji naše tijelo ne može proizvesti samo, stoga ga treba konzumirati u obliku hrane ili dodatka prehrani. Vitamin C je vitamin koji je nužan ne samo za pravilan rad cijeloga tijela već i za zdravlje i ljepotu kože – uglavnom zbog važne uloge u proizvodnji kolagena. Kolagen je ključni sastojak koji kožu čini čvrstom i elastičnom; nažalost, nakon 25. godine njegova proizvodnja počinje opadati, što zauzvrat utječe na gubitak elastičnosti kože.

Zanimljivost:

Uzimanje vitamina C u obliku dodatka prehrani može povećati učinkovitost SPF-krema u zaštiti od štetnih UV-zraka. Vitamin C bori se protiv slobodnih radikala i štiti stanice od oksidativnog stresa.

Vitamin E

Poput vitamina C, i vitamin E je antioksidans koji ima važnu ulogu u usporavanju starenja tijela i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Vitamin A

Pojam noćne sljepoće prvi je put opisan u Egiptu 1500. godine prije Krista; veza između bolesti i osiromašene prehrane (kojoj je nedostajao vitamin A) prepoznata je međutim tek u 19. stoljeću.
Vitamin A ne samo da ima ulogu u održavanju vida već je važan i u funkcioniranju imunološkog sustava te održavanju zdrave kože i sluznica. Njegov nedostatak može izazvati suhu kožu i krhke, lomljive nokte.

Naslov

Go to Top