MaxMedica Kolagenezin, 60 kapsula

MaxMedica Kolagenezin, 60 kapsula

26,50 KM

MaxMedica Kolagenezin, 60 kapsula

26,50 KM

Doprinosi formiranju kolagena neophodnog za normalnu funkciju kostiju, hrskavice i kože.

Proizvod Kolagenezin sadrži kapsule formulirane na bazi ribljeg kolagena koji je najsličniji ljudskom kolagenu. Glavna razlika između ribljeg i svih ostalih vrsta kolagena je u njegovoj visokoj biološkoj vrijednosti, visokom sadržaju esencijalnih amino kiselina i niskom sadržaju hidroksiprolina.

U situacijama i periodima prekomjernog opterećenja smo skloniji povredama i stanjima iscrpljenosti i premora. To se najprije oslikava na našem tijelu, prije svega koži, a ova stanja prate i pad imuniteta, bolovi, opterećenje zglobova i mišića, pa i povećanje tjelesne mase, stres i problemi sa zubima, noktima, kosom. Hranimo se kako stignemo, ne zaliječimo se i, prije ili kasnije, sve to uzima danak.

Sastav proizvoda Kolagenezin

Riblji kolagen ima visoku biološku vrijednost i značajan sadržaj esencijalnih amino kiselina. Prema  određenim istraživanjima, smatra se da su riblji kolagen i njegovi hidrolizati, korisni kod degenerativnih bolesti zglobova i kostiju.

Metilsulfonilmetan (MSM) je organsko jedinjenje bogato sumporom, koje može da utiče na ublažavanje bola, naročito kod artritisa, na obnavljanje mišića i pravilnu funkciju zglobova i hrskavice. Kao izvor sumpora, MSM omogućava sintezu kolagena i vezivnog tkiva, utiče na povećanje količine sinovijalne tečnosti u zglobovima, pomaže pravilnu izgradnju i funkciju hrskavice štiteći je od oštećenja, a smatra se da smanjuje otok, ublažava bol, pomaže kod ukočenosti i reumatskih tegoba.

Vitamin C učestvuje u sintezi kolagena i drugih komponenti vezivnog tkiva, poboljšava resorpciju gvožđa, učestvuje u biosintezi kortikosteroida, konverziji kolesterola, a prema određenim podacima može da inhibira rast bakterije Helicobacter pylori.

Bosvelinske kiseline, kao osnovni sastojci ekstrakta smole bosvelije, imaju snažno antiiflamatorno djelovanje i ublažavaju bol uzrokovan artritisom. Bosvelija poboljšava cirkulaciju, što dodatno pomaže kod upale i bola u zglobovima.

Upotreba: 2 puta dnevno jedna kapsula

Naslov

Go to Top