Magnesium Chloride gel, 250ml

Magnesium Chloride gel, 250ml

18,20 KM

Magnesium Chloride gel, 250ml

18,20 KM

Magnezij klorid je prirodni mineral koji pomaže kod bolova u vratu i leđima, ukočenosti zglobova i upale mišića.

Magnezij je sve manje zastupljen u hrani zbog korištenja vještačkih gnojivo i pesticida, time se uništava prirodni sastav zemljišta lišavajući nas mnogih esencijalnih minerala. Suvremena hrana je rafinirana, čak do 99% Mg biva uklonjeno iz hrane. Nažalost, čak i oni među nama koji pokušavaju da slijede dobro izbalansiranu ishranu vjerovatno imaju manjak ovog minerala. Deficit Mg je jedan od najčešćih problema u industrijaliziranoj ishrani čovjeka.

Oralni unos Mg manje je pogodan zbog laksativnog efekta i opterećenja bubrega i jetre tako da je najbezbjedniji i najlakši način transdermalno unošenje (apsorpcijom kroz kožu) . To je brz i pogodan način za snabdijevanje tkiva i stanica visokim dozama Mg u najprihvatljivijem obliku za naše zdravlje.

Mg je mineral podmlađivanja. Sa starenjem se smanjuje sposobnost apsorpcije. Degeneraciju karakterizira akumulacija kalcija i gubitak Mg u ćelijama. Naši organi i tkiva akumuliraju kalcij u tijelu što dovodi do preranog starenja.

Mg poboljšava gustinu kostiju i smanjuje rizik od osteoporoze, smanjuje fizičku iscrpljenost i stres. Čak i blagi nedostatak Mg može izazvati manjak serotonina i izazvati depresiju, nervozu, agresivnost.

Mg ima umirujuće djelovanje na živčani sustav, pomaže kod nesanice, anksioznosti, razdražljivosti, glavobolje, konvulzija.

Kod žena koje pate od PMS napetosti pronađeno je da imaju nizak nivo Mg. Također pomaže da se izgladi tranzicija za žene u menopauzi. Mg održava kožu elastičnom, ublažava znake starosti, smanjuje upale i povećava hidrataciju stanica kože. Odličan je dezodorans sa dodatnom prednošću da brzo prodire transdermalno u organizam.

 

Naslov

Go to Top