Lansinoh TheraPearl® 3u1 topla/hladna terapija prsa

Lansinoh TheraPearl® 3u1 topla/hladna terapija prsa

30,30 KM

Lansinoh TheraPearl® 3u1 topla/hladna terapija prsa

30,30 KM

Lansinoh je TheraPearl 3u1 terapijske jastučiće za prsa jedinstveno dizajnirao kako bi bili korišteni vrući ili hladni i dali uvećano olakšanje za brojna stanja povezana s dojenjem.

Mogu biti korišteni čak i s pumpom za izdajanje.

Fleksibilni i višekratni TheraPearl 3u1 terapijski jastučići za prsa imaju mekanu navlaku koja može biti udobno smještena ispod vašeg grudnjaka kako bi se oslobodili bilo koje neugodnosti koja može biti uzrokovana nekim stanjima povezanim s dojenjem.

Bez bisfenola A i bisfenola S te bez lateksa, jastučići su oblikovani tako da pristaju oko pumpe za izdajanje kako bi potaknuli otpuštanje mlijeka i ubrzali protok mlijeka.

Topla terapija

TheraPearl 3u1 terapijski jastučići za prsa mogu se zagrijati u mikrovalnoj pećnici maksimalno 15 sekundi kako bi se zagrijanim jastučićima olakšali problemi kod začepljenih kanala i mastitisa. Jedan jastučić stavite u grimiznu navlaku, polegnite na ravnu plohu i stavite u mikrovalnu pećnicu poštujući vrijeme naznačeno u tablici (700 W – 16 sekundi/ 1.000 W – 13 sekundi/ 1.250 W – 11 sekundi). Svaki jastučić zagrijavajte zasebno. Nakon što ste provjerili temperaturu jastučića, po potrebi možete dodatno zagrijati više puta po 5 sekundi, sve dok ne postignete željenu temperaturu.

Toplina potiče otpuštanje mlijeka, što znači da je manje vremena potrebno za izdajanje.

Za upotrebu s pumpom za izdajanje, samo pogrijte terapijske jastučiće kao i obično, zatim ih omotajte oko vanjskog dijela lijevka pumpe i učvrstite s kopčom.

Hladna terapija

Isto tako, terapijske jastučiće na nekoliko sati možete staviti u zamrzivač te ih upotrijebiti kao hladne obloge za olakšanje bolova i oteklina kod nabreklih grudi.

Jedinstven dizajn osigurava fleksibilnost jastučića čak i kad su zamrznuti.

Preporučuje se da se TheraPearl 3u1 terapija za prsa koristi po 20 minuta, kao i prema medicinskom savjetu.

Nakon korištenja, može se očistiti blagim sapunom, deterdžentom ili alkoholom.

Naslov

Go to Top