Khan antireumatski tigrov krem gel sa masažerom, 200ml

Khan antireumatski tigrov krem gel sa masažerom, 200ml

20,90 KM

Khan antireumatski tigrov krem gel sa masažerom, 200ml

20,90 KM

Khan masažer tigrov krem gel sadrži etarska ulja eukaliptusa i karanfilića, kao i mentol, kamfor i metil salicilat, aktivne sastojke koji se tradicionalno koriste kao pomoć kod kroničnih degenerativnih oboljenja zglobova i mišića. Preporučuje se njegova primjena kod reumatskih tegoba, lumbaga, neuralgija i ukočenosti, kao i kod uganuća, iščašenja i istegnuća nastalih prilikom sportskih ili rekreativnih aktivnosti.

Za postizanje maksimalnog djelovanja svakog pojedinačnog sastojka, preporučuje se masaža područja koje je pod upalom. Lokalno zagrevanje bolnog mesta u kombinaciji sa masažom, dovodi do postepenog smanjenja mišićne napetosti, čime se povećava prokrvljenost i bolja razmena materija u organizmu. Zato je formuliran proizvod Khan masažer tigrov krem gel, kako bi se postigla potencijacija djelovanja, značajno izraženija cirkulacija krvi i limfe, a samim tim i ubrzao proces oporavka.

Zahvaljujući krem gel podlozi, Khan masažer tigrov krem gel se može nanositi i lako razmazivati na sve dijelove tijela, uključujući kosmate i eksponirane dijelove, ne ostavljajući masne tragove.

Sastav:

  • etarsko ulja eukaliptusa
  • etarsko ulja karanfilića
  • mentol
  • kamfor
  • metil salicilat

Djelovanje:

Khan masažer tigrov krem gel je formuliran na bazi etarskih ulja eukaliptusa i karanfilića, mentola i kamfora, aktivnih sastojaka koji se tradicionalno koriste kao pomoć kod degenerativnih i upalnih oboljenja zglobova i mišića. Sinergističkim djelovanjem ovi aktivni principi poboljšavaju cirkulaciju i vazodilataciju na mestu primene, što dovodi do bolje prokrvljenosti tkiva, ublažavanja bola i otoka, kao i do povećane pokretljivosti tretiranog dijela tijela. Karanfilić ispoljava efekat blagog prirodnog anestetika, dok mentol prijatno hladi kožu i time ublažava osećaj peckanja, do kog može doći usled poboljšanja cirkulacije.

Ova formulacija je obogaćena metil salicilatom, koji doprinosi ublažavanju bolova kod reumatskih tegoba, lumbaga, neuralgija i ukočenosti. Metil salicilat je izoliran iz ulja zimzelena, intenzivnog je mirisa, a primjenjen na kožu, dovodi do hiperemije (pojačanog dotoka krvi u kožu). Metil salicilat je iritans i prirodni analgetik, koji lokalno pospešuje cirkulaciju i ublažava bol.

Zahvaljujući dobroj apsorpciji kroz kožu i visokoj koncentraciji djelujućih sastojaka na ciljnom mjestu, proizvodi smiruju upalni proces, pojačavaju prokrvljenost, pri čemu se postiže prijatan osjećaj toplote i opuštanje mišića.

Preporučuje se kod:

  • bolova
  • reumatskih tegoba
  • usporene periferne cirkulacije
  • sportskih povreda

 

Naslov

Go to Top