Khan antireumatski tigrov krem gel sa masažerom, 200ml

Khan antireumatski tigrov krem gel sa masažerom, 200ml

18,81 KM

10% Off

Khan antireumatski tigrov krem gel sa masažerom, 200ml

18,81 KM

10% Off

Khan masažer tigrov krem gel sadrži etarska ulja eukaliptusa i karanfilića, kao i mentol, kamfor i metil salicilat, aktivne sastojke koji se tradicionalno koriste kao pomoć kod kroničnih degenerativnih oboljenja zglobova i mišića. Preporučuje se njegova primjena kod reumatskih tegoba, lumbaga, neuralgija i ukočenosti, kao i kod uganuća, iščašenja i istegnuća nastalih prilikom sportskih ili rekreativnih aktivnosti.

Za postizanje maksimalnog djelovanja svakog pojedinačnog sastojka, preporučuje se masaža područja koje je pod upalom. Lokalno zagrevanje bolnog mesta u kombinaciji sa masažom, dovodi do postepenog smanjenja mišićne napetosti, čime se povećava prokrvljenost i bolja razmena materija u organizmu. Zato je formuliran proizvod Khan masažer tigrov krem gel, kako bi se postigla potencijacija djelovanja, značajno izraženija cirkulacija krvi i limfe, a samim tim i ubrzao proces oporavka.

Zahvaljujući krem gel podlozi, Khan masažer tigrov krem gel se može nanositi i lako razmazivati na sve dijelove tijela, uključujući kosmate i eksponirane dijelove, ne ostavljajući masne tragove.

Sastav:

  • etarsko ulja eukaliptusa
  • etarsko ulja karanfilića
  • mentol
  • kamfor
  • metil salicilat

Djelovanje:

Khan masažer tigrov krem gel je formuliran na bazi etarskih ulja eukaliptusa i karanfilića, mentola i kamfora, aktivnih sastojaka koji se tradicionalno koriste kao pomoć kod degenerativnih i upalnih oboljenja zglobova i mišića. Sinergističkim djelovanjem ovi aktivni principi poboljšavaju cirkulaciju i vazodilataciju na mestu primene, što dovodi do bolje prokrvljenosti tkiva, ublažavanja bola i otoka, kao i do povećane pokretljivosti tretiranog dijela tijela. Karanfilić ispoljava efekat blagog prirodnog anestetika, dok mentol prijatno hladi kožu i time ublažava osećaj peckanja, do kog može doći usled poboljšanja cirkulacije.

Ova formulacija je obogaćena metil salicilatom, koji doprinosi ublažavanju bolova kod reumatskih tegoba, lumbaga, neuralgija i ukočenosti. Metil salicilat je izoliran iz ulja zimzelena, intenzivnog je mirisa, a primjenjen na kožu, dovodi do hiperemije (pojačanog dotoka krvi u kožu). Metil salicilat je iritans i prirodni analgetik, koji lokalno pospešuje cirkulaciju i ublažava bol.

Zahvaljujući dobroj apsorpciji kroz kožu i visokoj koncentraciji djelujućih sastojaka na ciljnom mjestu, proizvodi smiruju upalni proces, pojačavaju prokrvljenost, pri čemu se postiže prijatan osjećaj toplote i opuštanje mišića.

Preporučuje se kod:

  • bolova
  • reumatskih tegoba
  • usporene periferne cirkulacije
  • sportskih povreda

 

Naslov

Go to Top