Hiper Noćurak krema, 50ml

Hiper Noćurak krema, 50ml

9,50 KM

Hiper Noćurak krema, 50ml

9,50 KM

HIPER NOĆURAK KREM njeguje suhu i crvenu kožu sklonu pucanju i perutanju. Štiti kožu od djelovanja štetnih agenasa i utjecaja vanjske sredine. Vlaži i omekšava kožu i umanjuje neprijatne osjećaje koji su izazvani suhoćom kože.

Dermatološki ispitano!

HIPER NOĆURAK KREM je namjenjen za njegu veoma suhe kože i kože koju prate različita stanja izazvana njenom suhoćom.

Ulje žutog noćurka sadrži visok postotak linolne i gama-linolenske kiseline, što ga čini najbogatijim izvorom esencijalnih masnih kiselina (poznate i kao vitamin F). Esencijalne masne kiseline pomažu koži da izgradi prirodnu barijeru prema faktorima vanjske sredine, normaliziraju gubitak vode, neutraliziraju slobodne radikale i sprečavaju njihovo štetno djelovanje na kožu. Nakon duže svakodnevne primjene, ulje žutog noćurka ublažava simptome suhe kože, posebno uporan svrab, hidrira, regenerira, poboljšava elastičnost kože i daje joj gladak izgled.

Pantenol hidrira kožu, umiruje i vraća joj mekoću i elastičnost. Poboljšava funkciju kožne barijere i ima važnu ulogu u regeneraciji kože i prevenciji nastanka iritacija.

Vitamin E je antioksidans koji štiti membrane ćelija od štetnog djelovanje slobodnih radikala, povećava elastičnost i vlažnost površinskog sloja kože i njegov kapacitet za vezivanje vode.

Kako se HIPER NOĆURAK KREM upotrebljava?

Veoma suha, crvena i gruba koža, zahvaćena svrabom zahtjeva trajno i intenzivno snabdijevanje esencijalnim masnim kiselinama i vlagom. Da bi se postigli najbolji rezultati, neophodno je svakodnevno nanošenje krema na problematične predjele duži vremenski period. Može se koristiti više puta u toku dana.

 

Naslov

Go to Top