Hematoferol SR, 30 tableta

Hematoferol SR, 30 tableta

18,20 KM

Hematoferol SR, 30 tableta

18,20 KM

Hematoferol tablete sa produženim oslobađanjem i optimalnom formulom za nadokandu željeza.

Hematoferol tablete obezbjeđuju optimalnu dozu željeza i folne kiseline potrebnih za nadoknadu nedostataka željeza kod malokrvnosti i nadoknadu svih esencijalnih nutritijenata za podizanje i održavanje hemoglobina i crvenih krvnih ćelija tokom trudnoće, premenopauze i postmenopauze.

Zajedničkim djelovanjem, bakar i cink olakšavaju metabolizam željeza i njegovu ugradnju u hemoglobin, najvažniju komponentu crvenih krvnih ćelija.

Folna kiselina, vitamin B6 i vitamin B12 pomažu održavanje optimalne vrijednosti homocisteina, aminokiseline za koju se pouzdano zna da u povišenim vrijednostima u krvi podstiče i ubrzava začepljenje krvnih žila i kardiovaskularna oboljenja.

Hematoferol u obliku tableta sa produženim oslobađanjem uz dodatak vitamina C obezbjeđuje postepenu i kontinuiranu apsorpciju željeza i njegovo iskorištavanje u tijelu.

Hematoferol se preporučuje trudnicama i dojiljama, adolescentima, ženama sa pojačanim menstrualnim krvarenjem, odraslima koji su podhranjeni, anemični ili na neadekvatnoj dijeti.

Način upotrebe: 1 tableta na dan.

Hematoferol se ne preporučuje djeci mlađoj od 14 godina. Nije preporučena istovremena primjena Hematoferol-a sa lijekovima za neutraliziranje želučane kiseline i parenteralnom primjenom željeza (injekcije).

Naslov

Go to Top