Gorka so – magnezij sulfat, epsom, 30g MaxiVita

Gorka so – magnezij sulfat, epsom, 30g MaxiVita

5,90 KM

Gorka so – magnezij sulfat, epsom, 30g MaxiVita

5,90 KM

Djelovanje:

Gorka sol ima laksativna svojstva, odnosno potiče vodu u probavi, zbog čega se koristi za čišćenje probavnih putova te protiv zatvora stolice. Magnezij izvlači tekućine iz krvi i preusmjerava ih u crijeva, što omekšava stolicu te izaziva grčenje crijeva, pa tako i rad stolice. Gorka sol djeluje umirujuće i antibakterijski, zbog čega se koristi u njezi kože.

  • za čišćenje kože i protiv akni – blago ispiranje lica vodom s gorkom soli djeluje antibakterijski, a nježno trljanje skida mrtve stanice kože,
  • za ljepšu i puniju kosu – kombiniranje gorke soli i regeneratora može kosu učiniti voluminoznijom i sjajnijom,
  • protiv atletskog stopala, gljivičnog oboljenja, kurjih očiju i bradavica na stopalima – sol djeluje antimikobski, smanjujući gljivičnu infekciju i ublažavajući neugodan miris stopala
  • protiv zatvora i za olakšavanje probave – prije doba velikih farmaceutskih tvrtki, gorka sol se koristila za poticanje probave umjesto laksativa,
  • za osnaživanje kostiju – uz kalcij, magnezij je najvažniji mineral za očuvanje strukture koštanog sustava,
  • protiv bolova u mišićima – grčevi i bolovi u mišićima često su uzrokovani nedostatkom magnezija.

Korištenje:

Za njegu i čišćenje lica, otopite šalicu gorke soli u pola litre tople vode i s tom tekućinom nježno isperite lice. Nakon čišćenja obavezno nanesite hidratantnu kremu s obzirom na to da sol može isušiti kožu.

Protiv gljivičnih oboljenja na stopalima, kurjih očiju i bradavica potrebno je staviti dvije ili tri šalice gorke soli u lavor s vrućom vodom i namakati oboljela stopala tri puta dnevno po 10 minuta dok problem ne nestane.

Za omekšavanje tvrde kože stopala u istu takvu otopinu dodajte jednu šalicu maslinovog ulja i 2 žlice zobena brašna, a nakon kupke stopala namažite vazelinom.

Gorka sol možda i nije najbolje rješenje protiv zatvora stolice, s obzirom na to da može biti prejaka pa izazvati proljev, a ujedno i ometa tijelo u apsorpciji hranjivih tvari. Laksativni učinak se postiže rastapanjem jedne ili dvije žličice gorke soli u čaši vode.

Naslov

Go to Top