Glina zelena Dar prirode, 200g

Glina zelena Dar prirode, 200g

6,40 KM

Glina zelena Dar prirode, 200g

6,40 KM

Koristi se kao prirodno sredstvo za njegu lica i tijela, ali i za čišćenje organizma od toksina i podizanje imuniteta.

Glina je aktivna prirodna materija koja oslobađa tijelo od svih nečistoća. Djeluje tamo gdje je upala, gdje su oboljele stanice i pri tom upija, drenira, a zatim eliminira nečistoće iz tkiva, krvi i limfe. Toliko očisti organizam da na kraju osoba izgubi i neugodan miris znoja!
Zelena glina djeluje protuupalno i antibakterijski, regulira prirodnu radioaktivnost tijela, sadrži mineralne soli i oligoelemente. Ona je vjekovima u upotrebi i kao prirodno sredstvo za njegu kože lice i tijela.
Budući da pomaže regeneraciji kože, odlična je i za liječenje raznih promjena na koži čineći je nježnom i glatkom, a pri tom umanjuje bore.
Glina se upotrijebljava kao maska za lice ili dodatak kupkama, tada služi za opuštanje cijelog tijela. U tom slučaju, osim što kožu čini nježnom i elastičnom, otklanja umor i stres.

Upotrebljena oralno, regulira anemiju, arteriosklerozu, a smatra se jednim od najefikasnijih sredstva za čišćenje organizma. Dokazano je da unošenje gline u organizam povećava otpornost na otrove i podiže imunitet. Iako glina može biti crvena, žuta, plava i bela, najširi spektar djelovanja ima upravo zelena. Glina se u vidu obloga može nanositi hladna i topla, ali kada se radi o bolovima uslijed reumatizma, lumbaga, išijasa i sličnog, glinu treba zagrijati.

Način primjene:  Pomješati 2-3 kašičice gline sa nekoliko kapi limunovog soka i negazirane mineralne vode da se dobije homogena smjesa. U nju se može dodati i maslinovo ili bademovo ulje. Smjesu nanjeti na čisto lice i držati 20-30 minuta. Umiti lice negaziranom mineralnom vodom i nanjeti hidratantnu kremu.

Kadu za kupanje napuniti vodom temperature 38ºC i dodati tri do četiri kašike gline. U kadi treba ostati najviše 15 minuta. Ovakva kupka ima izuzetno blagotvorno djelovanje na čitav organizam jer relaksira, otklanja umor i stres, a koža tela postaje glatka, mekana i elastična.

U kombinaciji sa maslinovim uljem, glina služi za regeneraciju oštećene kose i protiv njenog opadanja.

Ukoliko glineni prah nanesete na četkicu za zube i koristite kao pastu, izbijelit ćete zube i ojačati zubnu gleđ i desni.

Naslov

Go to Top