Ferrosal Junior oralna suspenzija, 50ml

Ferrosal Junior oralna suspenzija, 50ml

23,50 KM

Ferrosal Junior oralna suspenzija, 50ml

23,50 KM

Ferrosal Junior je oralna suspenzija koja se preporučuje kod manjka željeza. Sadrži elementarno željezo. Željezo je neophodno za dobro zdravlje, važan je nutrijent za ljudski život, a nedostatak željeza kod djece može dovesti do raznih zdravstvenih problema, naročito tokom razvoja nervnog sistema.

Željezo doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, te normalnom stvaranju crvenih krvnih ćelija i hemoglobina. Jača otpornost organizma i poboljšava koncentraciju. Željezo koje ulazi u sastav Ferrosal oralne suspenzije nije u jonskom obliku, već tek pod uticajem želučane kiseline u gastrointestinalnom traktu, prelazi u joniziranu formu (Fe +2), te kao takvo odlazi u krvotok, stoga ne zahtijeva upotrebu vitamina C u kombinaciji.

Sadrži  visok udio željeza, preko 98%.

Način primjene i doziranje: Oralna suspenzija se mora dobro promućkati prije upotrebe. Energično tresite bočicu 30 sekundi. Pravilno promiješana suspenzija je tamne boje. Nakon preporučenog vremena miješanja, suspenzija je homogena najmanje 3 minute. Ukoliko se doza ne primijeni unutar 3 minute, proizvod se mora ponovo dobro protresti i temeljito izmiješati. Preporučuje se da protresete bočicu prije svake primjene, čak i ako je primijenjena unutar tri minute od zadnjeg pravilnog miješanja. Izmjerenu dozu treba, odmah nakon pripreme, primijeniti direktno u usta. Zbog održavanja higijene, nakon primjene operite špricu pod mlazom vode.

0-6 mj – 0.6 ml jednom dnevno,
7 mj-3 god – 1.00 ml jednom dnevno,
4-6 god – 0.7 ml dva puta dnevno,
7-11 god – 1 ml dva puta dnevno.

Naslov

Go to Top