Dr. Plant kapi sitnocvjetne vrbovice (Epilobium parviflorum) 30ml

Dr. Plant kapi sitnocvjetne vrbovice (Epilobium parviflorum) 30ml

7,90 KM

Dr. Plant kapi sitnocvjetne vrbovice (Epilobium parviflorum) 30ml

7,90 KM

Tinktura vrbovice doprinosi normalnom funkcioniranju prostate. Vrbovica pomaže i pri usporenom ili odgođenom mokrenju, pri zastoju i učestalom mokrenju.

Vrbovica je neizbježna biljka u biljnim smjesama za liječenje oboljenja mokraćnog sistema.

Dragocjena je biljka u liječenju oboljenja prostate (upalna stanja,hipertenzija pa i tumor prostate), a njome se uspješno liječe bolesti mjehura, bubrega i uporne bakterije u urinarnom sistemu (E. Coli, Klebsiella, Proteus itd.) koje često uzrokuju prostatitis.

Pokazala se izuzetno djelotovorno kod muškaraca i kod žena u rješavanju problema inkontinencije, odnosno nekontrolisanog mokrenja. Iako se najčešće koristi kao čaj za liječenje prostate, dokazano je da pomaže i ženama. U posljednje vrijeme sve češće se preporučuje za ublažavanja bolnih menstruacija i drugih ženskih tegoba. Vrbovica je efikasna i u čajnim mješavinama, u kombinaciji sa listom i korijenom koprive, kantarionom, kamilicom, iđirotom.

Studija iz 2013. provedena na vrstama Epilobium angustifoliumEpilobium parviflorum i Epilobium hirsutum ustanovila je da ove vrste vrbovice sadrže potentne spojeve koji zaustavljanju rast stanica raka prostate.

Vrbovica se ranije najčešće primjenjivala kao oblog kod opeklina i drugih kožnih bolesti, a često su je koristili i kod želučanih i bronhijalnih problema.

Vrbovica nema nuspojava, za razliku od konvencionalnih lijekova poput tamsulosina i finasterida, koji mogu uzrokovati nepravilan rad srca, probleme s probavom, glavobolju i hroničnu iscrpljenost.

Sastav: etanolno-vodeni ekstrakt nadzemnog dijela sitnocvijetne vrbovice (Epilobium parviflorum).

Način upotrebe: 3 puta dnevno 20-30 kapi sipati u malo vode ili čaja i piti poslije jela.

Naslov

Go to Top