Colosal, 30 želučanootpornih tableta

Colosal, 30 želučanootpornih tableta

37,90 KM

Colosal, 30 želučanootpornih tableta

37,90 KM

Colosal je hrana za posebne medicinske potrebe na bazi maslačne (butiratne) kiseline, fruktooligosaharida (FOS) i živih kultura.

 • Colosal je namijenjen za dijetalnu prehranu bolesnika sa sindromom iritabilnog crijeva.
 • Butiratna (maslačna) kiselina je masna kiselina kratkog lanca prisutna u prirodi kao komponenta masne frakcije mlijeka i njegovih derivata. Kod ljudi je to fiziološka supstanca koja nastaje u debelom crijevu kao rezultat fermentacije prehrambenih vlakana.
 • Glavni je izvor energije stanica debelog crijeva (kolonocita), potiče metabolizam i njihovo fiziološko sazrijevanje te igra ključnu ulogu u održavanju cjelovitosti sluznice i u procesima zacjeljivanja lezija na crijevima; potiče reapsorpciju vode i natrija u crijevima; pomaže u snižavanju crijevnog pH stvaranjem nepovoljnog okruženja za razvoj patogenih bakterija.
 • Klinička iskustva pokazuju da, kod pacijenata sa staničnom neravnotežom koja utječe na debelo crijevo, dodatak maslačne kiseline značajno poboljšava simptome kao što su proljev, bolovi u trbuhu i opća malaksalost.
 • Bifidobakterije su najvažnije bakterije koje se nalaze u debelom crijevu odraslih i djece. Broj bifidobakterija opada s godinama i s pogoršanjem zdravlja. Populaciju bakterije Bifidobacterium bifidum koja živi u ljudskom crijevu mogu uništiti brojni čimbenici povezani s načinom života, zdravstvenim uvjetima pojedinca i okolišem.
 • Prednosti integracije bifidobakterija su:
 1. sprječavanje kolonizacije crijeva neprijateljskim patogenim bakterijama i kvascima s kojima se bifidobakterije natječu za hranjive sastojke;proizvodnja octene i mliječne kiseline koje snižavaju pH crijeva i tako područje čine nenaseljivim za druge bakterije;
 2. zaustavljanje bakterija koje mogu pretvoriti prehrambene nitrate u potencijalno opasne nitrite;
 3. dobra prilagodba bifidobakterija može pomoći u rješavanju probleme zatvora i poboljšati rad crijeva.
 • Fruktooligosaharidi su složeni ugljikohidrati, prirodni šećeri u obliku polimera, a nalaze se u malim količinama u raznim biljkama.
 • Zajedno s ostalim škrobnim oligosaharidima poput inulina, fruktooligosaharidi su gotovo potpuno neprobavljivi. Fruktooligosaharidi su hrana za žive bakterijske kulture.
 • Ne sadrži gluten.

Način upotrebe: 2×1 tableta COLOSALA u prvom mjesecu terapije
1×1 tableta COLOSALA za terapiju održavanja

Tabletu ne lomiti ni žvakati!

Naslov

Go to Top