Bronhoklir® sirup bijeli sljez, 200ml

Bronhoklir® sirup bijeli sljez, 200ml

10,30 KM

Bronhoklir® sirup bijeli sljez, 200ml

10,30 KM

Bronhoklir® sirup bijelog sljeza, za suhi kašalj sadrži macerat korijena bijelog sljeza i tinkturu cvijeta kamilice koji se tradicionalno koriste u preparatima za kašalj.

Djelovanje: Macerat korijena bijelog sljeza predstavlja iscrpinu sluzi koje oblažu sluzokožu ždrijela, štite je od nadražaja i na taj način smiruju prekomjerni kašalj. Zbog stimulišućeg dejstva na fagocitozu mogu povoljno uticati i na infekcije usta i ždrijela. Sastojci tinkture kamilice, zbog svog protivzapaljenskog dejstva, pojačavaju povoljno dejstvo sluzi bijelog sljeza, pa se kombinacija bijelog sljeza i kamilice preporučuje za smirivanje blažih zapaljenja i nadražaja disajnih puteva. Etarsko ulje pitome nane se koristi u preparatima za kašalj zbog svog relaksantnog i sekretolitičkog djelovanja. U sirupu je prisutno u niskoj koncentraciji koja dozvoljava dugotrajnu upotrebu.

Sastav: 100 g sirupa sadrži:

Macerat korijena bijelog sljeza (Altheae radicus maceratum (1:14,6)) 2,0g

Tinktura cvijeta kamilice (Chamomillae tinctura) 2,0g

Pomoćne materije: prečišćena voda, šećer, metilparahidroksibenzoat, pripilpara-hidroksibenzoat, etarsko ulje pitome nane.

Primjena: Odrasli: 3 puta dnevno po 1-2 kapike za doziranje sirupa (5-10ml). Dužina uzimanja sirupa zavisi od težine ispoljenih tegoba; preporučuje se uzimanje u trajanju od najmanje nedjelju dana, a po prestanku simptoma uzimanje sirupa treba nastaviti još 2 do 3 dana.

Napomena: Preparat sadrži šećer, pa se ne preporučuje osobama oboljelim od dijabetesa.

Naslov

Go to Top