ALPHALIPOIN Forte300, 30 kapsula

ALPHALIPOIN Forte300, 30 kapsula

15,30 KM

ALPHALIPOIN Forte300, 30 kapsula

15,30 KM

Alphalipoin forte je dodatak ishrani koji sadrži 300mg alfa-lipoinske kiseline, supstance sa snažnim antioksidantnim dejstvom.

Alfa-lipoinska kiselina ima sposobnost da neutralizuje slobodne radikale i štiti ćelije od njihovog štetnog djelovanja. Pored toga što je sama izuzetno jak antioksidans pomaže i u regeneraciji ostalih antioksidanasa u organizmu. Kapsule Alphalipoin forte su otporne na dejstvo želudačne kiseline, tako da će se alfa-lipoinska kiselina iz njih osloboditi tek u crijevima. Na ovaj način je omogućeno i osobama koje osećaju nelagodu i mučninu pri uzimanju preparata u običnim kapsulama, da uzimaju preparat prije jela, kada se i postižu najbolji rezultati.

Namjena:

  • Kod komplikacija dijabetesa i oštećenja perifernih nerava- dijabetesna polineuropatija (utrnulost, žarenje, bol, svrab)
  • Kao pomoć u održavanju normalnog metabolizma glukoze (prevencija dijabetesa kod osoba sa blago povišenim vrijednostima glukoze u krvi)
  • U protokolima terapije COVID19 za pacijente na kućnom liječenju
  • Kod štetnih uticaja slobodnih radikala na organizam zbog moćnog antioksidantnog dejstva osobama kod kojih je povećana potreba za antioksidansima, kao što su sportisti, fizički aktivne osobe, te osobe starije od 40 godina, zatim kod perifernih oštećenja nerava izazvanih povredama, alkoholom itd.

U zavisnosti od daljih razvoja istraživanja i studija potencijalna upotreba i u drugim bolestima kao što su kardiovaskularna oboljenja, Alchajmerova bolest itd.

Način upotrebe:

Odrasli i deci starija od 14 godina: 1 kapsula dnevno, pola sata prije jela.

Kod postojanja povećanih potreba za alfa-lipoinskom kiselinom, o načinu upotrebe posavjetovati se sa ljekarom. Kapsule se mogu uzimati tokom dužeg vremenskog perioda u kontinuitetu (i do 6 mjeseci).

Napomena: Alfa-lipoinsku kiselinu ne treba uzimati istovremeno sa mlijekom i mliječnim proizvodima, kao ni sa hranom i preparatima koji sadrže kalcijum, magnezijum, cink ili gvožđe jer može doći do smanjenja dejstva.

Naslov

Go to Top