4U pharma Probival Choco+C+Zn probiotik, 20 čokoladnih medvjedića

4U pharma Probival Choco+C+Zn probiotik, 20 čokoladnih medvjedića

14,30 KM

4U pharma Probival Choco+C+Zn probiotik, 20 čokoladnih medvjedića

14,30 KM

PROBIVAL Choco+C+Zn probiotik 20 čokoladnih medvjedića, dodatak prehrani sa zaslađivačem
Probiotik za djecu Probival choco + C + Zn je simbiotik – sadrži probiotske i prebiotske kulture. Od probiotskih kultura sadrži visoku koncentraciju probiotskih bakterija Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis, prirodne stanovnike crijevnog trakta, najduže primenjivane i najviše ispitivane probiotske bakterije.

Prebiotik inulin je biljno vlakno, koji podstiče rast i aktivnost dobrih bakterija, normalni rad crijeva i varenje. Hrani dobre bakterije i svojim udruženim dejstvom sa probiotikom ubrzava zaustavljanje dijareje.

Cink podstiče regeneraciju epitela crijevne sluznice i normalizaciju funkcije crijeva. Smanjuje težinu i vrijeme trajanja dijareje. Pomaže u jačanju imuniteta i povećavanju odbrambene sposobnosti organizma.

Vitamin C je snažan antioksidans, doprinosi jačanju odbrambenih sposobnosti organizma i uspostavljanju normalne funkcije imunog sistema. Zahvaljujući tome što utiče na stvaranje energije na ćelijskom nivou Vitamin C umanjuje iscrpljenost i umor, koji prate dijareju.

Način upotrebe:

Djeca od 3 do 4 godine: jedna čokoladica dnevno, nakon obroka.

Djeca starija od 4 godine: od 2 do 4 čokoladice dnevno, nakon obroka.

Preporučuje se primjena čoko medvjedića dva sata prije obroka. Ukoliko se čoko medvjedići koriste uz antibiotike, preporučuje se primjena dva sata nakon uzimanja antibiotika.

Napomena:
Dodaci prehrani se ne mogu koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu. Čuvati van pogleda i dohvata djece.

Upozorenja:
Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti. Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosjetljive na neki od sastojaka proizvoda. Nije namjenjeno djeci mlađoj od 3 godine. Prekomjerna upotreba proizvoda može izazvati laksativni efekat.

Naslov

Go to Top