Ovom web stranicom upravlja tim Ljekarničke zdravstvene ustanove „Li pharma“ (u daljnjem tekstu LjZU „Li-pharma“). LjZU „Li pharma“ nudi sve informacije, alate i usluge dostupne na ovoj web stranici vam, korisniku, pod uvjetom da prihvaćate sve ovdje navedene uvjete, pravila i obavijesti.

Uvjeti korištenja

Molimo Vas da pažljivo pročitate Uvjete korištenja. Korištenjem i posjećivanjem stranice https://www.li-pharma.com i pripadajućih sadržaja, podrazumijeva se da svjesno prihvaćate njihov sadržaj, kao i sve njegove naknadne izmjene, bez prethodne najave i obavijesti.

Molimo Vas da usluge ne koristite na način na koji netko može biti povrijeđen ili materijalno oštećen. Sve nove funkcije i alati koji su dodani u trenutnu web stranicu također će biti podložnim Uvjetima korištenja.

Ovi Uvjeti korištenja definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i reklamacije robe ponuđene na našoj web stranici https://www.li-pharma.com Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovoj stranici je Ljekarnička zdravstvena ustanova Li-pharma, Trg branitelja Livna 13, 80101 Livno, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Sve cijene proizvoda na ovoj internet stranici izražene su u konvertibilnim markama (KM) i uključuju PDV.

Prema Zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima Bosne i Hercegovine (Službene novine 58/08) i prema Zakonu o apotekarskoj djelatnosti (Službene novine 119/08) lijekovi i medicinska sredstva ne smiju se prodavati putem interneta.

Na ovoj stranici možete u bilo kojem trenutku pregledati najnoviju verziju Uvjeta korištenja. Zadržavamo pravo ažuriranja, izmjene ili zamjene bilo kojeg dijela ovih Uvjeta korištenja objavljivanjem ažuriranja i / ili izmjena na našoj web stranici. Vaša je odgovornost periodično provjeravati promjene na ovoj stranici. Vaša stalna upotreba ili pristup web stranici nakon objavljivanja bilo kakvih promjena predstavlja prihvaćanje tih promjena.

Prihvaćajući ove Uvjete korištenja usluge, izjavljujete da ste punoljetna osoba. Ne dozvolite bilo kojem maloljetnom članu porodice da koristi ovu stranicu.

Web stranica https://www.li-pharma.com  nije zamjena za liječnički pregled niti konsultacije. Informacije na stranici https://www.li-pharma.com  ne smiju služiti za postavljanje dijagnoze. Ukoliko posumnjate na određene simptome obratite se našem farmaceutu ili vašem liječniku. Ako imate bilo kakve nedoumice oko izbora preparata za samoliječenje, opravdanosti ili načina korištenja pojedinog preparata posavjetujte se sa farmaceutom ili liječnikom.

Korištenjem web stranice, https://www.li-pharma.com  smatra se da ste suglasni da https://www.li-pharma.com neće biti odgovorna ni za kakvu izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu interpretiranjem informacija sa stranice https://www.li-pharma.com  ili odabirom preparata iz internet prodaje.

Informacije na ovoj stranici nisu zamjena za liječnički pregled ili savjet ljekarnika.

Ne garantiramo da će vaša upotreba naše Usluge biti bez prekida, pravovremena, sigurna ili bez grešaka. Ne garantiramo da će rezultati koji se mogu dobiti korištenjem Usluge biti točni ili pouzdani.

Nećemo biti odgovorni ni Vama ni bilo kojoj trećoj strani za bilo kakve izmjene, promjene cijena, obustavu ili prekid Usluge.

Slažete se da možemo povremeno ukloniti Uslugu na neodređeno vrijeme ili otkazati uslugu u bilo koje vrijeme, bez da vas obavijestimo.

Registracija

Kupac može i ne mora biti registriran na https://www.li-pharma.com kako bi izvršio kupovinu. Prilikom registracije od Kupca se zahtjeva da unese e-mail adresu i lozinku.

Naručivanje i kupovina

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje isključivo elektronskim obrascem – košarica internet trgovine i popunjavanjem elektronskog formulara. Ako Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, pismenim će putem obavijestiti Kupca u što kraćem vremenskom roku te ćemo, u dogovoru s Vama, isporučiti zamjenski artikl ili ćemo, u dogovoru s Vama, navedeni artikl maknuti iz narudžbe ili u potpunosti otkazati narudžbu. Vaša trenutna narudžba biti će prikazana na stranici „Moj račun“. Na toj stranici biti će prikazani detaljni podaci o artiklu, količini i cijeni. Svi artikli koje ste odlučili kupiti nalaziti će se pod imenom „košarica“. Od Kupca se zahtjeva da unese kontakt podatke i adresu kako bi se zaključio proces narudžbe.

Zadržavamo pravo izmjene sadržaja i cijene proizvoda u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

Način plaćanja

Plaćanje možete izvršiti na jedan način, a to je plaćanje pouzećem.

Plaćanje pouzećem podrazumijeva da ćete pošiljku platiti dostavljaču prilikom preuzimanja. Dostavljač će na Vašu adresu doći s pošiljkom i prilikom isporuke zatražiti da mu predate iznos za koji je pošiljatelj tražio da se naplati pouzećem. Primateljima pošiljaka ne zaračunavaju se nikakvi dodatni troškovi (osim troškova poštarine). Plaćanje je moguće isključivo gotovinom u konvertibilnim markama (KM).

Dostava i troškovi dostave

Dostava je moguća na teritoriji Bosne i Hercegovine. Ako su proizvodi iz Vaše narudžbe trenutno na zalihama, potrudit ćemo se narudžbu otpremiti u roku od 24 sata.

Ako neke od proizvoda trenutno nemamo na zalihi ljekarne, obrada narudžbe može potrajati 2 do 5 radnih dana. Ukoliko Vam nećemo moći isporučiti pošiljku, o tome ćemo Vas obavijestiti u roku od 24 sata. Vi pri tome možete odlučiti hoćete li prekinuti narudžbu, pričekati da naručeni proizvod postane dostupan ili zamijeniti ga raspoloživim.

LjZU „Li-pharma“ /https://www.li-pharma.com ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog netočne ili nepotpune adrese, više sile ili problema u prometu.

Sve narudžbe pristigle do 13:00 sati obrađujemo isti dan zavisno o dostupnosti naručenih artikala. Sve narudžbe pristigle poslije 13:00 šaljemo u toku sutrašnjeg dana u zavisnosti o dostupnosti naručenih artikala.

Vaše naručene proizvode možete podignuti osobno u našim ljekarnama u Livnu. U tome slučaju ne plaćate troškove dostave bez obzira na iznos narudžbe. Obavijestit ćemo Vas čim pošiljka bude spremna za podizanje. Molimo Vas da nas o tome obavijestite napomenom pri izradi narudžbe.

Prije isporuke svaki artikl pregledavamo da nije oštećen. Molimo da pošiljku preuzmete pred dostavljačem kako bi izbjeglu naknadne reklamacije zbog pošiljke oštećene prilikom dostave.

Troškovi dostave

  • Za iznos narudžbe manji od 50KM trošak dostave snosi Kupac i on iznosi 7KM za sva mjesta u BiH.
  • Za iznos narudžbe od 50-100 KM trošak dostave je 5KM  za sva mjesta u BiH.
  • Za iznos narudžbe iznad 100 KM  dostava je besplatna za sva mjesta u BiH.

Reklamacije

Kupac ima pravo na reklamaciju 7 dana od primitka narudžbe. Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na e-mail li-phararma@tel.net.ba s napomenom: REKLAMACIJA PO NARUDŽBI (Broj narudžbe). U slučaju reklamacije Kupac je dužan vratiti proizvod Prodavatelju na navedenu adresu u roku dogovorenom s Prodavateljem gdje Kupac plaća troškove poštarine. Reklamacija će se smatrati valjanom ako se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o zaštiti potrošača. Prodavatelj je dužan u roku od 15 dana od dana primitka valjane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan uplaćeni iznos zajedno s plaćanjem poštarine od strane Kupca.

Ako se ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbijemo, morat ćete dodatno platiti poštarinu u iznosu od 7,00 KM kako bi Vam roba ponovno bila poslana na kućnu adresu.

Informacije o proizvodima

Informacije o proizvodima koji su ponuđeni na web stranici su preuzeti sa deklaracije pojedinih proizvoda, unutrašnjih uputstava proizvoda ili su preuzete iz materijala (brošura, letaka, web stranica) koje je uredi proizvođač, uvoznik ili dobavljač pojedinog proizvoda. Nastojimo pružiti što točnije i detaljnije informacije o pojedinom proizvodu. Zadržavamo pravo greške u opisu ili fotografiji pojedinog proizvoda, kao i pravo izmjene sadržaja i cijene proizvoda u bilo kojem trenutku bez prethodne najave.

Izjava o sigurnosti

Ljekarnička zdravstvena ustanova „Li-pharma“ / https://www.li-pharma.com  se obavezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.). Ljekarnička zdravstvena ustanova „Li-pharma” / https://www.li-pharma.com  neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi.

Sigurnost Podataka

Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenicima kojima su ti podatci neophodni za obavljanje djelatnosti. Svi zaposlenici Ljekarničke zdravstvene ustanove „Li-pharma“ / https://www.li-pharma.com odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Ljekarnička zdravstvena ustanova „Li-pharma“ se obavezuje pružati zaštitu ličnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obaveza.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. adresa dostave) koji se  evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti Ljekarničku zdravstvenu ustanovu „Li-pharma“ / https://www.li-pharma.com kako bi naručeni proizvodi mogli biti isporučeni.

Ostali uvjeti

Uvjeti prodaje se mogu promijeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe biti će isporučene po uvjetima važećim u momentu potvrđivanja narudžbe. Ljekarnička zdravstvena ustanova „Li pharma“ / https://www.li-pharma.com zadržava pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbe s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

Spremanje Kolačića

Kako bi stranica web portala imala sve funkcionalnosti, na računalu korisnika pohranjuje se malena količinu podataka tzv. „Cookies“. Cookie je informacija spremljena na računaru korisnika od stranice web portala koji posjetite.

Kolačići pohranjuju postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Prilikom sljedećeg korištenja interneta preglednik šalje natrag cookie koji pripadaju toj stranici.

Odabirom opcije „slažem se“ korisnik pristaje na upotrebu Cookie-a kao i da se informacije o navedenima koriste u svrhu ciljanih reklamnih i drugih kampanja.